
Ești ceea ce mănânci!
SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI PORTOCALE
12.01.2017 10:25SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI PORTOCALE
INGREDINENTE:
1 kg. sfeclă roșie
2 mâini de frunze de spanac crud
1 portocală
1 ceapă roșie sau 2-3 cepe verzi
DRESSING
zeamă de la o portocală
1 lingură oțet de mere
2 linguri ulei de măsline
sare, piper
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală sfecla;
se pune într-o tavă și se dă la cuptor cam 60 minute;
se taie sfecla coaptă în cubulețe;
se curăță și se taie cubulețe feliile de portocală;
se amestecă sfecla, cubulețele de portocală și spanacul într-un castron încăpător;
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul și oțetul într-un borcan cu capac;
se varsă dressingul în bol peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire.
POFTĂ BUNĂ!!
—————