Ești ceea ce mănânci!


SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI PORTOCALE

12.01.2017 10:25


SALATĂ DE SFECLĂ CU SPANAC ȘI PORTOCALE

INGREDINENTE:       
1 kg. sfeclă roșie        
2 mâini de frunze de spanac crud        
1 portocală         
1 ceapă roșie sau 2-3 cepe verzi

DRESSING        
zeamă de la o  portocală        
1 lingură oțet de mere        
2 linguri ulei de măsline

sare, piper

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală sfecla;        
se pune într-o tavă și se dă la cuptor cam 60 minute;     
se taie sfecla coaptă în cubulețe;        
se curăță și se taie cubulețe feliile de portocală;      
se amestecă sfecla, cubulețele de portocală și spanacul într-un castron încăpător;        
se prepară DRESINGUL: se stoarce o portocală; se amestecă zeamă de portocală, cu uleiul și oțetul într-un borcan cu capac;        
se varsă dressingul în bol peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;      
se dă la frigider 1-2 ore înainte de servire.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi